-AFGELAST- Nocturne 2021

Conform de beslissing van het overlegcomité van vandaag 26/11/2021 zal onze Nocturne op zaterdag 4 december NIET kunnen plaatsvinden.

  • Evenementen binnen: enkel zittend toegestaan, conform de regels van het Covid Safe Ticket (CST) plus mondmasker.

We vinden het niet fijn, maar we moeten ons ook aan de regels houden. Alvast veel dank aan alle sympathisanten voor hun interesse in deze Nocturne.

Openingsuren club:

De club en Treincafé blijven voor de rest (voorlopig) gewoon open op woensdagen (15:00 tot 23:00) en zaterdagen 14:00 tot 18:00) , met inachtneming van de Horeca regels :

  • We sluiten op woensdagavond om 23:00.
  • Enkel zitplaatsen aan tafel zijn toegestaan, dus geen stoelen aan de bar.
  • En er geld bovendien een beperking van maximaal zes personen aan een tafel. Een huishouden mag echter een tafel delen, ongeacht de grootte van het huishouden.
  • En afstand houden is de regel....

Tot binnenkort ?

 

 

 

 

 

OPENDEUR 18 september -19 september 2021

Modelspoorvereniging OVMV vzw te Aalst (Tragel 6, bus D) opende opnieuw zijn deuren voor het publiek in het voorlaatste week end van september 2021,en dit vanaf 11:00 tot 19:00 doorlopend. 

Ons laatste opendeurdag dateert al weer van 2019, dus hoogste tijd om weer naar buiten te komen

 

Zowel 2 rail als  3-rail fans als fans van Spoor 1, HO, HOe, N en Z zijn welkom!

Behalve de treinbanen van de vereniging aanschouwen en in werking zien, zoals Aalst 2000, Marcel, Kerkeveld, de HO Modulebaan en twee retrobanen. zijn er ook een aantal privébanen te zien van onze leden. En niet te vergeten er is ook “Mini-Aalst”, een creatie van één van onze leden (was te zien op TV Oost en op  Iedereen beroemd). Twee verdiepingen, of iets meer dan 1400m² vol treinplezier.

Het thema van de Open Deurdagen gaat dit jaar over de heropleving of verrijzenis van de Trans Europ Express (TEE) en de nachttreinen.

In navolging van de berichtgeving dit jaar over TEE 2.0 en de nachttreinen, willen we jullie nog even onderdompelen in de geschiedenis van de TEE 1.0. Pure nostalgie dus…

De Trans Europ Express (TEE) 2.0 is een geactualiseerd internationaal spoornetwerk dat in september 2020 werd gepresenteerd door de Duitse minister van Transport Andreas Scheuer. De TEE 2.0 moet Europese steden over het hele continent gaan verbinden met een combinatie van hogesnelheidstreinen en nachttreinen zonder dat daarvoor extra investeringen in de infrastructuur nodig zijn.

Naast het aanschouwen van de scenery op de banen en het zien rijden van de treintjes is er ook mini verkoopbeurs voorzien.

Voor de kleintjes die te klein zijn en de jongeren die geen goesting hebben om rond te kijken, die kunnen zich op de kinderbanen van Treinland uitleven in het gezellige treincafé waar drankjes kunnen worden genuttigd, dit alles terwijl de magische wereld van de treintjes zich op de Video Wall ontvouwt. De iets groteren kunnen zich uitleven in het opbouwen, en besturen van een baan (startbaan), of meer proberen te weten te komen over techniek & treintjes aan de treintafel “Techniek is Sjiek”.

Leer meer over hoe je met je eigen baan analoog of digitaal kan sturen en rijden (of een combinatie van beide). Kortom voor elke liefhebber van modelspoor is er iets te zien of te doen.

Het evenement zelf zal georganiseerd worden volgens de dan geldende Covid-19 maatregelen.

Waar vindt u ons? OVMV in Aalst (Tragel 6, bus D, langs de Dender aan de kant van ZEB, boven Rollerland, vrij parkeren)