Wanneer kan een dag van de modeltrein beter worden gevierd dan in een periode voor kerstmis? Al sinds generaties is deze tijd voorbestemd voor deze geweldige hobby.

1 December 2018

Op initiatief van Hagen von Ortloff—bekend van de televisieserie “Eisenbahn Romantik” op de zender SWR—is een gemeenschap van modelspoorbaanverenigingen, fabrikanten, clubs en uitgevers gevormd. Samen hebben alle betrokkenen maar één doel: de geweldigste hobby ter wereld—de modelspoorbaan—op gepaste wijze vieren en de mensen enthousiast maken.
Daarom opent op zaterdag 1 december 2018 de Oost-Vlaamse Modelspoor Vereniging (OVMV), naar aanleiding van de “Internationale dag van de modeltrein”, haar deuren vanaf 11u tot 22u.

OVMV Modelspoor Aalst viert dit door een recente verjaardag (1928—2018) van de spoorwegen in het zonnetje te zetten:

90 jaar Rheingold

De Rheingold was een luxetrein die van Hoek van Holland/Amsterdam door het Rijndal naar Zwitserland reed.
De Rheingold is genoemd naar de legendarische schat uit het oud-Duitse Nibelungenlied, op muziek gezet in de Der Ring des Nibelungen van Wagner.

Bij de start van de Trans Europ Express (TEE) is vaak teruggegrepen op de oude routes en hun namen; de Rheingold heeft echter eerst als luxetrein gereden en is pas in 1965 in het TEE-net opgenomen.